
Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gr oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 4,5 5 su bardağı un
- 15 adet yumuşak hurma
- 1 su bardağına yakın ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Lokmalık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumuşak hurmaları çekirdeklerinden ayıralım daha sonra ilk olarak cevizi robottan çekelim bir kaba alıp, hurmalarımızıda çekelim güzelce çektiğimiz hurmalarımız cevizimiz ve tarçınımızı birleştirip iç harcımızı elde edelim.
- Fındıktan biraz daha küçük toplar elde edelim ve bir kenarda bekletelim.
- Hamur için; tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıp unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra videoda görüldüğü gibi çatal üzerine fındıktan biraz daha büyük parçalar kopartalım ve düzeltelim.
- İç harcını üzerine alıp çatal üzerinde saralım. Bu şekilde bütün hamurlarımızı bitirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri ve altı kızaracak şekilde pişirelim.
- Fırından aldığımız ve soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.