iltasyazilim
FD Üye
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*2 su bardağı un (Eklenebilir)
Bulamak için;
*İrmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*5 damla limon suyu
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Orta ateşte olan tencereye şeker ve su eklenerel 5 dk kaynatılır ve limon eklenerek soğumaya bırakılır
Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır Kabartmatozu ve azar azar un eklenerek biraz yumuşak ve ele yapışmayacak hamur haline getirilir
Ardından hamuru 4 parçaya bölüp elimizle silindir şeklini verelim ve küçük dilimler halinde kesip irmiğe bulayalım
Hamur bittikten sonra yağlı kaput serili fırın tepsisi ne dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırımda kızarana kadar pişirilir
Kızaran tatlının üzerine soğuk olan şerbet dökülür tatlı sıcak şerbet soğuk olacak
23 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*2 su bardağı un (Eklenebilir)
Bulamak için;
*İrmik
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*5 damla limon suyu
Lokmalık İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Orta ateşte olan tencereye şeker ve su eklenerel 5 dk kaynatılır ve limon eklenerek soğumaya bırakılır
Bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır Kabartmatozu ve azar azar un eklenerek biraz yumuşak ve ele yapışmayacak hamur haline getirilir
Ardından hamuru 4 parçaya bölüp elimizle silindir şeklini verelim ve küçük dilimler halinde kesip irmiğe bulayalım
Hamur bittikten sonra yağlı kaput serili fırın tepsisi ne dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırımda kızarana kadar pişirilir
Kızaran tatlının üzerine soğuk olan şerbet dökülür tatlı sıcak şerbet soğuk olacak
23 saat dillendirdikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun