Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokma Tatlısı (Çankırı Yöresine Ait)

Lokma Tatlısı (Çankırı Yöresine Ait)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Lokma Tatlısı (Çankırı Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler

*8 su bardağı un
*2 yemek kaşığı nişasta (buğday)
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yumurta
*2 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*1,5 paket yaş maya
*4 su bardağı ılık su

Şerbeti için;


*7 su bardağı şeker
*8 su bardağı su
*Yarım limon’un suyu

Kızartmak için;


*Yeterince sıvı yağ

Lokma Tatlısı (Çankırı Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimiz için olan malzemeleri tenceremize alalım ve limon hariç kaynamaya bırakalım
*Aynen kadayıf tatlısı şerbeti kıvamında bir kıvam elde edince limonunu sıkıp bi 5 dakikaya yakında bu şekilde kaynattıktan sonra ocağı kapatıp şerbetimizi soğumaya bırakalım
*Gelelim hamurumuza unumuzu derince bir kaba alalım bu işleme başlamadan en az 10 dakika öncede şekerle mayayı bir kasede daha iyi sonuç alabilmek için ılık suyla ıslatalım
*Yeterince kabaran mayamızı unumuza ekleyelim ve sırasıyla nişasta, yumurta, tuz ve ılık suyumuzuda ekledikten sonra kek hamuru kıvamından bir tık daha koyu bir kıvam elde edinceye kadar ister elimizle ister çırpıcıyla önce karıştıralım
*Sonrada özlü bir hamur olana denk yoğuralım ve sonrasında da üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım
*Benim hamurumun mayasının gelmesi 10 dakikayı bile geçmedi diyebilirim o kadar çabuk kabardı ki taştı bile diyebilirim kabaran hamurumuzu karıştırıp, gazını aldıktan sonra yine kabarmaya bırakalım
*Bir 5 dakikaya zaten kabarıyor
*Yine ve ocağa genişçe bir tava yada tenceremizi alıp yarısına kadar sıvı yağ koyduktan sonra yeterince ısınmasını sağlayalım
*Bir kaseye koyduğumuz sıvı yağa tatlı kaşığımızı batırıp, sonrada avuç içimize aldığımız hamuru sıkıp kaşık yardımıyla kestikten sonra kızgın yağa atalım ve sık sık karıştıralım ki tek taraflı kızarmasınlar
*Kızaran lokmamızı soğuttugumuz şerbete atıp karıştırdıktan bi kaç dakika sonra tepsimize veya ona uygun bi kaba alalım
*Şerbette çok kalırsa lokmalaramız yumuşak olur çıtır çıtır bir lokma olsun diyenler şerbette çok tutmasınlar
*Bu işlemleri her seferinde hamurumuz bitinceye kadar tekrarlayalım ki lokmamız güzel olsun Yapacaklara şimdiden Afiyet olsun
*Tüm lokma tariflerini sollayacak bir lokma tatlısıdır bilginize de ayrıca sunulur ??(Not Benim verdiğim bu malzemelerden tepside gördüğünüz lokma tatlısı çıktı eğerki size çok gelirse malzemeyi yarıya düşürüp sizde o şekilde yapabilirsiniz )
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt