
Lokma (Kahvaltının Yıldızı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Sıvı yağı
Lokma (Kahvaltının Yıldızı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ,şeker, tuz ve mayayı güzelce çırpalım.
- Üzerine azar azar unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- 4 su bardağı unu hamura büsbütün yedirdiğimizde hamurumuz mayalanmaya hazır. Hamur kıvamı cıvık olacak bu sizi endişelendirmesin. 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru tekrar güzelce karıştıralım ki maya kokusu kalmasın.
- Hamuru sıkma torbasına ya da bir buzdolabı poşetine aktaralım ve poşetin ucunu keselim.
- Tavamıza bol yağ koyalım.
- Küçük bir tabağa da sıvı yağ koyalım.
- Hamuru poşetten sıkalım.
- Elimizi her seferinde yağlayıp hamuru kızgın yağa bırakalım.
- Daima karıştırarak kızartalım. Püf noktası yağımızın altı kısık ateşte olmalı. Yoksa lokmalar yumuşak olacaktır. Kısık ateşte daima karıştırarak pişirirseniz. Çıtır çıtır çok lezzetli oluyor. Deneyenlere afiyet olsun.