Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
lokanta-usulu-mercimek-corbasi-3.jpg

Lokanta Metodu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı mercimek
  • 6 bardak tavuk suyu (knor bulyonda kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Karabiber
  • Tuz

Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Mercimeğimizi bol suda yıkayıp süzüyoruz.
  2. Tenceremize yağı ve yemeklik doğradığımız soğanı alıp sarımsağı da ekleyip soteliyoruz unumuzu da ekleyip kokusu gidene kadar çeviriyoruz.
  3. Üzerine mercimeklerimizi de ekleyip bir iki dk kadar sotelemeye devam ediyoruz.
  4. Suyumuzu ekleyip tuz ve baharatlarını da ayarlayıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Blenderden geçirip kıvamını denetim edip gerekirse denetimli sıcak su ekliyoruz.
  7. 5 dk kadar kaynatmaya devam ediyoruz.
  8. Akabinde çorbamız hazır dilerseniz üzerine tereyağı ve toz biber yakabilirsiniz.
Miss üzere rengiyle ve kıvamıyla lokantada içtiğimiz lezzetteki çorba tanımı afiyet olsun????????????.
 

Similar threads

Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kırmızı mercimek12 su bardağı su (2 su bardağı et suyu kullanacaksanız eksiltin suyu)2 büyük boy havuç (Rende)1 orta boy patates (Rende)2 adet knor et bulyon (yada 2 su bardağı et suyu)1 yemek kaşığı sebzeli çeşni1 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 adet havuç1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı unKarabiberTuz Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak soğanları ince doğrayalım ve çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek1 tane soğan1 tane havuç1 tane patates1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı salça1 buçuk tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyonYarım paket tavuk bulyon7 su bardağı su Üstü için KrokanTereyağlı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet soğan1 yemek kaşığı dolusu un4-5 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 litre su Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Lokanta Tarzı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan3 yemek kaşığı un1,5 su bardağı kırmızı mercimek2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu kullandım yoksa bulyonda olur)TuzKarabiber Lokanta Yolu Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt