Restoranlarda yediğimiz ve keşke bir tabak daha koysalar diye severek tükettiğimiz mercimek çorbasının lokanta tarzı tanımını merak edenlere müjde! Adım adım lokanta tarzı mercimek çorbasının tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Imalatı pratik fakat lezzeti büyük olan lokanta yordamı mercimek çorbası tanımı:
Tüm illetlere şifa üzere gelen tıpkı vakitte doyurucu tarifler arasında bölge alan mercimek çorbasının lezzetli olması için lokanta tarzı yapmayı denediniz mi? Baklagiller familyasında nokta alan Lens cinsine dahil dört cinsten biri mercimek yararlarıyla göz kamaştırıyor. Ülkemizde daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde, İç Anadolu Bölgesi’nde, Gaziantep ve Şanlıurfa’da yetiştirilen mercimekle enfes bir çorba yapabilirsiniz. Kanı kuvvetlendiren birebir hengamda demir yapıcı özelliği olan al mercimeğin çorbasını evlatlarınıza da kesinlikle içirmelisiniz.
LOKANTA YORDAMI MERCİMEK ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
1 su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzerin İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI
Soğan, sarımsak, unu ve tereyağını tencerenin dibinde şıkça kavurun. Daha sonra tavuk suyunu içerisine ek edin.
Kaynayan tavuk suyunun içerisine mercimekleri ilave ederek pişirin.
Pişen mercimekleri blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Baharatları da ek ederek kaynayan çorbanın üzerine tereyağı ve pul biber yakarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...