Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Liseye geçişte tercih nasıl yapılır?

Liseye geçişte tercih nasıl yapılır?
0
322

OyuncakAdam

FD Üye
Etkileşim
10
F-D Coin
81

LGS sonrası tercih nasıl yapılır?​

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Lise Tercih onayı nasıl yapılır?​

LGS TERCİH ONAYI NASIL YAPILIR? Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından " " internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Liselerde tercih nasıl yapılır?​

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

Lise seçimi neye göre yapılır?​

İyi bir eğitim almak amacıyla yapılacak tercihler için liselerin araştırılmasında; okulun mesafesi, okulun eğitim kadrosu, eğitim anlayışı, eğitim geçmişi, üniversiteye yerleştirme oranlarına da bakılmalı.

Lisede kaç tercih hakkımız var 2021?​

İstedikleri lisede okumanın hayalini kuran milyonlar LGS tercihlerini yapıyor. 16 Temmuz'da sona erecek tercih dönemi öncesinde öğrenciler toplam üç ayrı alanda 20 okul tercih edebilecek. LGS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN? Yerleştirme işlemleri için tercihlerin alınması 05-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

2021 LGS tercih nasıl yapılır?​

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS tercihlerini kim onaylıyor?​

r) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır.

Lise tercihleri yapıldıktan sonra değiştirilebilir mi?​

Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarakbaşvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt