Limonlu Zerdeçallı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Limonlu Zerdeçallı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Limonlu muhallebi yapımı için; orta boy derin bir tencere içine 1 litre sütü dökelim.
- Sütün üzerine 7 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, yarım çay kaşığı zerdeçal ve 2 adet limon kabuğu rendesi ekleyelim.
- Sonra çırpıcı yardımı ile malzemeleri karıştıralım.
- Daha sonra tencereyi ocak üzerine alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebiye limon suyu ve tereyağını koyup hızlıca karıştırıp ocaktan alıp servis kaselerine alın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben sade yada bir dilim limon ve toz fıstıkla servis ettim sizde dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz????.
Limonlu Zerdeçallı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.