iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Zerde Tarifi İçin Malzemeler
*1400 ml su
*100 ml pirinç
*200 ml sarı kuru üzüm
*1 limon (bende misket limonu)
*1 fiske safran (bende İran safranı)
*150200 ml şeker ya da bal (bende esmer şeker), miktarını damak tadınıza göre ayarlayın
*1 tepeli çorba kaşığı mısır nişastası
Limonlu Zerde Tarifi Yapılışı Baharatlı safranın tadı ile limonun aroması Buz gibi ekşitatlı zerdeye bayıldım Yaz günlerinde ya da balık sofrasında serinletici tatlı olarak limonlu zerde çok uygun olur Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Pirinci ve kuru üzümü yıkayın 1 tepeli tatlı kaşığı limon kabuğunu rendeleyip bardağa koyun ve içine limondan suyu tamamen sıkın Sıkılmış limon parçalarını bir tencereye koyup üzerine 1400 ml soğuk su dökün Su kaynayınca pirinç ve kuru üzümü aktarın, arada karıştırarak kısık ateşte kapağın altında pişirin Pirinçler yumuşayınca limon parçalarını çıkarıp atın ve şeker ile safranı ekleyip karıştırın Bardaktaki limon kabuğu rendesi ile suyuna nişastayı döküp karıştırın ve pişen zerdeye dökün Katıştırın ve hafif koyulaşınca ateşten alın Kâselere paylaştırın ve buzdolabında iyice soğutun
Afiyet olsun
*1400 ml su
*100 ml pirinç
*200 ml sarı kuru üzüm
*1 limon (bende misket limonu)
*1 fiske safran (bende İran safranı)
*150200 ml şeker ya da bal (bende esmer şeker), miktarını damak tadınıza göre ayarlayın
*1 tepeli çorba kaşığı mısır nişastası
Limonlu Zerde Tarifi Yapılışı Baharatlı safranın tadı ile limonun aroması Buz gibi ekşitatlı zerdeye bayıldım Yaz günlerinde ya da balık sofrasında serinletici tatlı olarak limonlu zerde çok uygun olur Mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Pirinci ve kuru üzümü yıkayın 1 tepeli tatlı kaşığı limon kabuğunu rendeleyip bardağa koyun ve içine limondan suyu tamamen sıkın Sıkılmış limon parçalarını bir tencereye koyup üzerine 1400 ml soğuk su dökün Su kaynayınca pirinç ve kuru üzümü aktarın, arada karıştırarak kısık ateşte kapağın altında pişirin Pirinçler yumuşayınca limon parçalarını çıkarıp atın ve şeker ile safranı ekleyip karıştırın Bardaktaki limon kabuğu rendesi ile suyuna nişastayı döküp karıştırın ve pişen zerdeye dökün Katıştırın ve hafif koyulaşınca ateşten alın Kâselere paylaştırın ve buzdolabında iyice soğutun
Afiyet olsun