iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Tart hamuru için:
12 yemek kaşığı sert tereyağı 12 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı vanilya özü 14 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Limon sosu için:
1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 adet taze sıkılmış limon suyu 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı 12 su bardağı toz şeker 5 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Hamur malzemelerinin hepsini robottan geçirin Sonrasında elde 1 dakika kadar yoğurun ve streçleyip dolapta yarım saat saat dinlendirin Pişirme işlemi öncesinde fırını 180 derecede ısıtın, iyice kızsın Hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile hemen açın (elinizin sıcaklığıyla hamur gevşer) ya da hamuru tart kalıbının ortasına koyun ve kenarlardan yukarı doğru elinizle kalıba yaymaya başlayın (kalıbın tırtıklı kenar şekillerini almasına özen gösterin) Hamura çatalla delikler açın ve üstüne yağlı kağıt koyup kuru fasulyeleri dökün ki hamur kabarmasın Hazırladığınız tartı kızgın fırına sürüp 20 dakika pişirin sonra fasulyeleri alıp bir 20 dakika daha pişirin ve dışarı alıp soğumaya bırakın Tencereyi ocağa almadan limon sosu malzemelerinin (yumurta hariç) hepsini tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpma işlemini pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürdürün Sonrasında ocağa aldığınız limon sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin Piştikten sonra altını ve ağzını kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan sosu tarta dökün ve dolaba kaldırın Dilimlediğiniz limonlu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Tart hamuru için:
12 yemek kaşığı sert tereyağı 12 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı vanilya özü 14 çay kaşığı tuz 2 su bardağı un Limon sosu için:
1 adet rendelenmiş limon kabuğu 3 adet taze sıkılmış limon suyu 6 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı 12 su bardağı toz şeker 5 adet yumurta
NASIL YAPILIR?
Hamur malzemelerinin hepsini robottan geçirin Sonrasında elde 1 dakika kadar yoğurun ve streçleyip dolapta yarım saat saat dinlendirin Pişirme işlemi öncesinde fırını 180 derecede ısıtın, iyice kızsın Hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile hemen açın (elinizin sıcaklığıyla hamur gevşer) ya da hamuru tart kalıbının ortasına koyun ve kenarlardan yukarı doğru elinizle kalıba yaymaya başlayın (kalıbın tırtıklı kenar şekillerini almasına özen gösterin) Hamura çatalla delikler açın ve üstüne yağlı kağıt koyup kuru fasulyeleri dökün ki hamur kabarmasın Hazırladığınız tartı kızgın fırına sürüp 20 dakika pişirin sonra fasulyeleri alıp bir 20 dakika daha pişirin ve dışarı alıp soğumaya bırakın Tencereyi ocağa almadan limon sosu malzemelerinin (yumurta hariç) hepsini tencereye alıp tel çırpıcıyla iyice çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpma işlemini pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürdürün Sonrasında ocağa aldığınız limon sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin Piştikten sonra altını ve ağzını kapatıp soğumaya bırakın Soğuyan sosu tarta dökün ve dolaba kaldırın Dilimlediğiniz limonlu tartı, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.