
Limonlu Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 150 ml şeker
- 2 tepeleme kaşık buğday nişastası
- 25 ml su
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- Toz tarçın
- Toz antep fıstığı
Limonlu Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçler 200 ml su eklenerek iyice haşlanır.
- Haşlanan pirinçe 1litre süt eklenir.
- Kaynamaya başlayan karışım 15 dk daha karıştırılır.
- Daha sonra şeker eklenir.
- 5 dakika daha kaynatan karışıma soğuk su ile eritilmiş nişasta eklenir.
- Kıvam alan karışıma limon kabukları eklenir 3 dakika sonra altı kapatılır.
- 2-3 saat dolapta dinlendirilen sütlaç servis edilir.