iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*6 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı cumalar revanimize başlayalım öncelikle tenceremizi ocağa alıp şekerimizi ve suyumuzu alıp şerbetimizi hazırlayalım Kaynadıktan sonra limonumuzu sıkıp 1 2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ,soğumaya kekimizi hazırlayalım, yumurtalarımızı* bir kaba kırıp üstüne şekerimizi ekleyip çırpalım Sıvı yağı ,süt ,un, irmik, kabartma tozu ve vanilinle ekleyip çırpalım En sonda limon rendesini ekleyip karıştıralım, fırın tepsimizi yağlayalım ve kekimizi döküp 200 derecede ısınmış fırına atalım Kekimizin üstü hafif pembeleşince çıkaralım ,kekimiz sıcak şerbetimiz soğuk olacak şerbetimizi döküp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim Üzerine dilerseniz hindistan cevizi fıstık limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı irmik
*6 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
*2, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı cumalar revanimize başlayalım öncelikle tenceremizi ocağa alıp şekerimizi ve suyumuzu alıp şerbetimizi hazırlayalım Kaynadıktan sonra limonumuzu sıkıp 1 2 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ,soğumaya kekimizi hazırlayalım, yumurtalarımızı* bir kaba kırıp üstüne şekerimizi ekleyip çırpalım Sıvı yağı ,süt ,un, irmik, kabartma tozu ve vanilinle ekleyip çırpalım En sonda limon rendesini ekleyip karıştıralım, fırın tepsimizi yağlayalım ve kekimizi döküp 200 derecede ısınmış fırına atalım Kekimizin üstü hafif pembeleşince çıkaralım ,kekimiz sıcak şerbetimiz soğuk olacak şerbetimizi döküp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim Üzerine dilerseniz hindistan cevizi fıstık limon kabuğu ile süsleyebilirsiniz Afiyet olsun