
Limonlu Muhallebili Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin;
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 1.5 limon suyu ve kabuğu
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Renk vermesi için çay kaşığı ucuyla zerdeçal
- 1 paket vanilya
Limonlu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın daha sonra sıvı yağ ve süt eklenerek tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu, vanilya, limon suyu ve rendesi de ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tart kalıbını margarinle yağlayıp, unlayın ve kek harcını içine dökün.
- Fırına verin birinci 20 dk fırının kapağını açmayın.
- Bu sırada muhallebisini için bütün gereçleri tencereye alıp fokurdayana kadar pişirin.
- Kızaran keki soğumaya bırakın .
- Limonlu sosu hazırlanmaya başlayın sos için bütün materyaller tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
- Katılaşıp kaynayan sosu da soğumaya bırakın.
- Kaptan çıkan kekin üzerine muhallebiyi daha sonrada limon sosunu döküp buzdolabında dinlenmeye bırakın hepinize afiyet olsun.