Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için (250 ml bardak):
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 150 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır, un ve kabartma tozu elenerek kullanılmalıdır ve kabınızı da kesinlikle yağlayın.
- Kaba yumurta ve şekeri koyun ve köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
- Süt, sıvı yağ, ve limon kabuğu rendesi ek ederek çok az karıştırın.
- Limon suyu, un ve kabartma tozunu eleyerek çok az karıştırın.
- Yağlanmış olan kek kalıbına hamuru dökün.
- Sonrasında eşit kabarması için tezgaha bir kaç defa vurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edin. Fırından çıkartıp 10-15 dakika sonra aksi çevirerek üzerine limon sosu yapabilirsiniz.
- Sos için kaba pudra şekerini eleyin ve azar azar limon suyu ekleyip pütürsüz hafif akışkan bir sos elde edip kekinizin üzerine dökün. Ben çikolata eritip kekimin üzerine döktüm.
- Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.