Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 tane limon suyu
- 1 tane limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına yumurta ve şekeri alalım, beyazlaşıncaya kadar çırpalım yaklaşık 5 dakika.
- Süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilyayı ek edip karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozunu ve unu ekleyerek çırpalım. Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına hamuru boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 50 dakika pişirelim.
- Yeterince soğuduktan sonra keki kalıptan çıkartalım. Üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi koyalım. Keserek servis edelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.