
Limonlu Kek Pamuk Üzere Fevkalade Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Limonlu Kek Pamuk Üzere Harikulade Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel öteki yaptığımız kekler üzere yumurtaları çırpıp şekeri ekleyip çırpmaya devam. Rengi beyaz olana kadar.
- Sonra yoğurt, sıvı yağı, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ek edip çırpıyoruz.
- En son olarak da un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek kalıbına oda ısısında yumuşamış tereyağ yahut margarini fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
- Üzerine de un koyup her yerine gelecek halde yayıyoruz. Hamur harcı kalıptan çıkarken yapışmaması için bu süreç.
- Hamurumuzu koyduktan sonra 175°c fırında yaklaşık 40-45dk denetimli pişiriyoruz.
- Her fırına nazaran değişir müddet o nedenle kapağını açmadan denetim yapılmalı. En son kürdanla da test edebilirsiniz. Konutlarınız mis üzere kek koksun. Yapan herkese afiyet olsun ????????❤.