
Limonlu Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 2 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un (dolu)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket hazır kavrulmuş kadayıf
Limonlu Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için, un, şeker, mısır nişastası, limon kabuklarının rendesi ve suları, vanilya bir tencereye alınır.
- Sonra çırpma teliyle çırparak sütü eklenir, ocağa alınır.
- Kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırılır.
- Kaynayınca altı kısılır, tereyağ eklenir 3-5 dakika daha kaynatılır.
- Muhallebi ocaktan alınır.
- Kupların altına 3 tatlı kaşığı kadayıf, üzerine muhallebi, sonra tekrar kadayıf, son olarak muhallebi koyulur. Soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra servise hazırdır.
- Üzerlerini istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz. Bu malzemeden 4 kup çıktı. Koyacağınız kupların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir.