Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (artı 2 yemek kaşığı tam ölçülü oluyor böyle)
- 2 yemek kaşığı mor haşhaş
- 100 gram beyaz çikolata
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un ve haşhaş hariç bütün malzemeyi ekleyin çırpma teliyle karıştırın.
- Daha sonra unu ekleyin ,yoğurun.
- Kıvam alınca haşhaşı ekleyin tekrar elinizle yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün ,tezgahı biraz unlayın ,hamuru oklavayla açın, inceliği kurşun kalem inceliği olsun.
- Yuvarlak aparatla yada çay bardağıyla yuvarlak kesin, spatula yardımıyla kaldırın kırmadan tepsiye dizin .
- Bütün malzemeyi bu türlü yapın, tepsiye dizin .
- Önceden ısıttığınız 180 derceli fırına pişmeye bırakın 25 dakika ortası altı kızarınca fırından çıkarın.
- Soğuktan sonra benmari yolu erittiğiniz çikolatayı buzluk poşetine doldurun ucunu küçük delin, kurabiyelerin üzerine çizikler atın.
- Çikolata donduktan sonra limon kabuğu rendesiyle süsleyerek servis yapın çok lezzetli değişik bir tanım tavsiye ederim ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.