Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonlu Haşhaşlı Kek
0
104

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2/3 su bardağı kefir (160 ml)
  • 70 gram tereyağı
  • 70 ml sıvı yağ (1/3 su bardağı)
  • 200 gram (1 su bardağı) şeker
  • 1 limonun kabuğu (en minik rende)
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı haşhaş
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı.Yumurtaları şeker ve vanilin ile çırpın.
  2. Sıvıyağ, kefir ve eritilmiş tereyağı ek edin.
  3. Limon kabuğu rendesi ve limon suyu, un ,tuz ve kabartma tozunu ek edin ve yalnızca karışana kadar çırpın (10 20 saniye kadar).
  4. Haşhaş ek edin.
  5. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıdı yerleştirin.
  6. Kek karışımını baton kalıbına alın.
  7. 180 derece sıcak fırında 45 dk-55 dk pişirin. (veya kürdan kuru çıkana kadar).
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt