
Limonlu Frambuazlı Borcam Keki Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 limonun suyu ve rendesi
- 2,5 su bardağı un
- Frambuaz
Limonlu Frambuazlı Borcam Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar????.
- Çırpa kabına yumurta ve şekeri alarak yeterlice beyazlayana kadar çırpalım.
- Akabinde sıvı yağ,yoğurt,tereyağ,limon kabuğu ve suyunu da ek edip tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu, vanilya, karbonat ek edelim.
- Akabinde unu da ekleyip uygunca çırpalım.
- Yağlanmış olan borcama kek harcımızı dökelim. İsteğe ve ölçüye nazaran frambuazları ekleyelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece 30 dk pişirelim.
- Uygunca soğuduktan sonra pudra şekeri serptim isteğe bağlı. Afiyet olsun.