
Limonlu Fıstıklı Hira Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un (Kontrollü olarak ekleyelim)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş fıstık yarısı hamura yarısı üzeri için
- İrmik ve toz olacak formda çekilmiş fıstık
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Limonlu Fıstıklı Hira Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şeker ve suyu düzgünce karıştıralım. Şerbetimizi kaynatalım kaynadıktan bir iki dakika sonra limon suyu damlası birkaç damla ekleyerek ocağın altını kapatalım.
- Bütün gereçlerimiz oda sıcaklığında olursa daha lezzetli olacaktır.
- Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, ince çekmiş olduğumuz fıstık, irmik ve unu alarak yoğuralım çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlarken elinizi hafif yağlayın yuvarlayıp irmik ve fıstık tozu karışımına bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
- 170° evvelden ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar denetimli olarak pişirelim.
- Fırından çıkarmış olduğumuz tatlımıza soğumuş şerbeti dökelim.
Not: un ölçüsünü denetimli olarak ekleyelim zira kıvam undan una değişebiliyor.