
Limonlu Elmas Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 adet şekerli vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker
Limonlu Elmas Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak 2 adet yumurtayı ve pudra şekerini kaba ekleyip çırpın.
- Üzerine sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra 1 adet limonun kabuğunu rendeleyip içine ekleyin bu limonun suyunu da sıkıp kaba ekleyip karıştıralım.
- Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp toz şekerine bulayıp evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Çok farklı bir kurabiye oluyor ????Şimdiden deneyenlere afiyet olsun ????.