
Limonlu Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 4 orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı ceviz içi
Limonlu Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları yıkayıp rendeliyoruz. Tarçın, şeker ve elmaları tavada kavurup, suyu çekene kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Cevizi koyup karıştırıyoruz.
- Hamur için; çukur kapta un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir kıvamda hamur elde ediyoruz. Sert hamur olmayacak.
- Yoğurulan hamuru tezgaha alıp yumruk büyüklüğünde 5 parçaya ayırıyoruz, yuvarlıyoruz. Unladığımız tezgahta tek tek pasta tabağı büyüklüğünde 1/2 cm kalınlığında olacak şekilde açıyoruz.
- 8 üçgen parçaya kesiyoruz. Geniş kısımlarına elma harcından 1 tatlı kaşığı koyup sarıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- 170 derece önceden işittiğimiz fırında 20 dakika pişiriyoruz. Altı hafif kızardığında fırından alıyoruz. Beyaz bir rengi olacak.
- Oda sıcaklığına gelince pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz. Afiyet olsun.