Limonlu Chesscake Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için;
- ️2 paket burçak bisküvi
- ️50 gram tereyağı
- ️400 gram labne peyniri
- ️2 paket 400 gram krema
- ️2 adet yumurta
- ️1 su bardağı şeker
- ️2 yemek kaşığı nişasta
- ️2 yemek kaşığı un
- ️2 paket vanilya
- ️1 limonun rendesi
- ️2 su bardağı su
- ️2 limon suyu
- ️1 limon kabuğu rendesi
- ️2 yemek kaşığı nişasta
- ️6 yemek kaşığı şeker
Limonlu Chesscake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Kalıbın dış kısımlarında alimunyum folyoyla sarıyoruz.
- Bisküvileri robottan geçiriyoruz. Erittiğimiz tereyağını karıştırıp, deniz kumu biçiminde kalıbın tabanına bastırıp, dolapta bekleyelim.
- Krema ve labneyi çırpalım. Yumurtaları tek tek kırıp çırpalım.
- Şeker un ve nişastayı ekleyelim.
- Vanilya ve limon rendesinide ekleyip çırpalım.
- Bisküvili tabanın üzerine dökelim. 170 dere fırında 40 45 dk pişirelim.
- Pişene kadar fırının kapağını açmayalım. Ve yanına 2 kase su koyalım.
- Limon sos için bütün materyalleri koyup muhallebi üzere pişirelim birinci sıcaklığı çıkınca pişen cheescakein üzerine dökelim.
- 1 gece buzdolabında dinlendirilirse şahane olur.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.