Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 600 gram labne peyniri
- 6 yemek kaşığı şeker
- 100 gram krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 2 adet limon suyu
- 1.5 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz yağ ile karıştırıyoruz ve kelepçeli kalıbımızın tabanına serip üzerine su bardağı ile bastırarak bisküvileri sıkıştırıyoruz.
- Kremasının gereçlerini sırası ile ekleyerek karıştırıyoruz ( yumurtaları tek tek ekleyelim lütfen ).
- Bisküvi tabanımızın üstüne sosu da ekleyerek 170 derece fırında 55 dk pişiriyoruz ( öbür bir fırın kabı içerisine su koyarak fırının tabanına koyalım ki cheesecake çatlamasın ).
- Öbür bir tencerede sosu için olan gereçleri karıştıralım ve koyu kıvam alınca altını kapatalım.
- Cheesecake pişip birinci sıcaklığı çıktıktan sonra sosunu soğumasını bekleyelim ve dilediğiniz üzere süsleyelim.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.