
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2,5 paket burçak bisküvi
- 75 gram tereyağ
- 400 gram labne peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı limon suyu
- 4 -5 yemek kaşığı toz şeker damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rondodan çekilmiş bisküvi eritilmiş tereyağ ile birlikte karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serip kalıbın kenarlarını folyo ile kaplayın.
- Bisküvili harcı kalıba döküp tabanına ve kenarlarına gelicek şekilde yayalım.
- İç harcı hazırlayana kadar buzdolabına koyalım.
- İç dolgusu için labne ve süzme yoğurt derin bir kaba alınır.
- İçine şeker ilave edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Krema nişasta ve unu ekleyip karıştıralım.
- Vanilya limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyelim.
- Arkasından yumurtaları teker teker ekleyerek karıştıralım.
- Bisküvi tabana harcımızı dökelim.
- Bir borcama kaynar su koyup fırının altına koyalım.
- 150 derece önceden ısıtılmış fansız fırında 50-55 dk pişirelim.
- Çatlamaması için fırından çıkarmayın fırının kapağını hafif aralık bırakıp soğumasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra buzdolabında bekletelim.
- Sosu için bütün malzemeleri karıştırıp bir kaç dakika pişirelim.
- Ilıyınca cheesecake nin üzerine dökelim. Afiyet olsun ????.