iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*2 paket yulaflı bisküvi
*2 yemek kaşığı süt
*50 gr tereyağı
Ortası için:
*2 paket labne peyniri
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*4 yumurta
*50 gr krema
*1 tutam tuz
Jölesi için:
*1 su bardağı limon suyu
*1 5 bardak su
*2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanı:
Bisküvileri rondoda parçaladıktan sonra süt ve erimiş tereyağını ekleyip iyice yedirin Ardından kelepçeli kalıbınızın tabanına kaşık yardımıyla iyice bastırarak düzleyin ve derin dondurucuya koyun
Ortası:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara kırın Beyazını bir tutam tuz ile kar gibi olana kadar çırpın Diğer yanda sarılarına pudra şekerini ve kremayı ekleyip çırpın Ardından labne peynirini de ekleyip çırpmaya devam edelim En son yumurtanın beyazını diğer karışıma ekleyelim Ama bu aşamada mikser kullanmadan tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp köpüğünün dağılmamasını sağlayalım Derin dondurucudan çıkardığımız tabanımızın üzerine döküp 160 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza atalım ve üzeri kızarıp salladığınızda titremesi geçip iyice katı hal alana kadar pişirelim
Jölesi:
1 su bardağı limon suyumuzu, su ve nişastamızı bir araya getirip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim (ben jölesi daha sarı olsun diye paket toz içeceklerden tank veya nazo vs Ekledim Çünkü limon suyu bu sarılığı vermiyor İstemezseniz eklemeyedebilirsiniz) Fırından çıkardığımız tabanımızın ve jölemizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra jölemizi tabanımızın üzerine dökelim ve kalıptan çıkarmadan bir gece dolapta bekletelim
*2 paket yulaflı bisküvi
*2 yemek kaşığı süt
*50 gr tereyağı
Ortası için:
*2 paket labne peyniri
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*4 yumurta
*50 gr krema
*1 tutam tuz
Jölesi için:
*1 su bardağı limon suyu
*1 5 bardak su
*2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanı:
Bisküvileri rondoda parçaladıktan sonra süt ve erimiş tereyağını ekleyip iyice yedirin Ardından kelepçeli kalıbınızın tabanına kaşık yardımıyla iyice bastırarak düzleyin ve derin dondurucuya koyun
Ortası:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara kırın Beyazını bir tutam tuz ile kar gibi olana kadar çırpın Diğer yanda sarılarına pudra şekerini ve kremayı ekleyip çırpın Ardından labne peynirini de ekleyip çırpmaya devam edelim En son yumurtanın beyazını diğer karışıma ekleyelim Ama bu aşamada mikser kullanmadan tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp köpüğünün dağılmamasını sağlayalım Derin dondurucudan çıkardığımız tabanımızın üzerine döküp 160 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza atalım ve üzeri kızarıp salladığınızda titremesi geçip iyice katı hal alana kadar pişirelim
Jölesi:
1 su bardağı limon suyumuzu, su ve nişastamızı bir araya getirip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim (ben jölesi daha sarı olsun diye paket toz içeceklerden tank veya nazo vs Ekledim Çünkü limon suyu bu sarılığı vermiyor İstemezseniz eklemeyedebilirsiniz) Fırından çıkardığımız tabanımızın ve jölemizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra jölemizi tabanımızın üzerine dökelim ve kalıptan çıkarmadan bir gece dolapta bekletelim