Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:


*2 paket yulaflı bisküvi
*2 yemek kaşığı süt
*50 gr tereyağı

Ortası için:


*2 paket labne peyniri
*2 kahve fincanı pudra şekeri
*4 yumurta
*50 gr krema
*1 tutam tuz

Jölesi için:


*1 su bardağı limon suyu
*1 5 bardak su
*2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanı:
Bisküvileri rondoda parçaladıktan sonra süt ve erimiş tereyağını ekleyip iyice yedirin Ardından kelepçeli kalıbınızın tabanına kaşık yardımıyla iyice bastırarak düzleyin ve derin dondurucuya koyun
Ortası:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara kırın Beyazını bir tutam tuz ile kar gibi olana kadar çırpın Diğer yanda sarılarına pudra şekerini ve kremayı ekleyip çırpın Ardından labne peynirini de ekleyip çırpmaya devam edelim En son yumurtanın beyazını diğer karışıma ekleyelim Ama bu aşamada mikser kullanmadan tahta kaşıkla yavaşça karıştırıp köpüğünün dağılmamasını sağlayalım Derin dondurucudan çıkardığımız tabanımızın üzerine döküp 160 derecede önceden ısıtılmış fırınımıza atalım ve üzeri kızarıp salladığınızda titremesi geçip iyice katı hal alana kadar pişirelim
Jölesi:
1 su bardağı limon suyumuzu, su ve nişastamızı bir araya getirip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim (ben jölesi daha sarı olsun diye paket toz içeceklerden tank veya nazo vs Ekledim Çünkü limon suyu bu sarılığı vermiyor İstemezseniz eklemeyedebilirsiniz) Fırından çıkardığımız tabanımızın ve jölemizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra jölemizi tabanımızın üzerine dökelim ve kalıptan çıkarmadan bir gece dolapta bekletelim
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt