
Limonlu Çatlak Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Aldığı kadar un (Kulak memesi)
Limonlu Çatlak Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce oda sıcaklığında margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon rendesi, limon suyu iyice karıştıralım.
- Daha sonra kontrollü bir şekilde un eleyelim, hamuru yapmaya başlayalım. Pürüzsüz kulak memesinde bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde kurabiyeler yapıp, tepsiye dizelim.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25-dakika pişirelim. Kontrollü bir şekilde mis gibi limon kokusu her tarafı sardı afiyet olsun.