
Limonata Tanımı İçin Gereçler
- Dondurulmuş 1 limon ,2 portakal
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Limon ve portakalları güzelce yıkayalım.
- İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim.
- Dondurucuda koruma edelim.
- Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım.
- Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
- Büsbütün eritmeden mutfak robotuna alalım.
- 1 bardak su ve şekeri ilave edip robottan geçirelim.
- Geniş bir kaba alalım.
- Kalan suyu, limon tuzunu ek edelim.
- Güzelce karıştıralım.
- Şeker yeterlice eriyene kadar karıştıralım.
- 15 dk bekletip süzelim.
- Dolaba kaldırıp soğuk soğuk tüketebiliriz.
Not; şeker ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun????.