
Limonata Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet limon
- 1 mandalina ya da portakal
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2 litre su
Limonata Tanımı Yapılışı
- Limonların kabukları dikkatle rendelenir.
- Rende yaparken dikkat edin beyaz kısımlarına gelince bırakın. Beyaz kısımları acılık verir o bölgeleri rendelemeyin.
- Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri dökün ve en az yarım saat hafif sulanıp kıvam alana kadar bekletin.
- Daha sonra üzerine limonların suyu ve portakal ya da mandalinanın suyunu ekleyin.
- Şekeri karıştırıp uygunca erittikten sonra suyunu ekleyin.
- Sürahiye alırken bir çay süzgeci ile süzerek aktarın.
- Süzgeçte kalan limon kabuklarını sıkarak biraz daha rengini vermesini sağlayın. Çok pratik ve lezzetli bir limonata tanımıdır.