iltasyazilim
FD Üye
Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 bardak toz şeker
*3 adet limon
*3 limondan birinin *kabuğunu rendeleyeceğiz
*6 bardak su
Limonata Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Sıcak yaz günleri yaklaşıyor yazın serinletici ,tadı yerinde acı olmayan *bir limonata yapmak isterseniz hadi başlayalım…
İlk iş limonları akan su altında güzelce ovarak yıkayın Limonları yıkadınız şimdi limonları *su koyduğunuz bir kapta 1015 bekletinLimonların üstünde ilaç,karpit varsa temizlensin…Limonları sudan alın ve limonları bir bez yardımı ile güzelce kurulayın
Derin bir kaseye *1 adet limonun kabuğunu ( beyazlarını almadan)rendenin ince yeri ile *rendeleyin Kabuğunu rendelediğimiz * limon ve kalan 2 limonu da kaseye doğrayın ve doğradığınız limonların üstüne 15 su bardağı toz şekeri ekleyin…… ve hepsini ( limonlar ve şekeri) 3 *dakika kadar *güzelce ovun,iki elinizle sıka sıka, mıncıklaya mıncıklaya *limonların suyunu *tamamen şekere çıkarın Şeker ,limon suyu ile güzelce *sulansın…
34 dakika limonlarla şekeri güzelce ovdunuz Şimdi bu karışıma hemen 6 su bardağı su ekleyin ve hepsini bir kaşıkla karıştırın Şeker suda iyice erisin Suyun yüzüne çıkmış *limon kabuklarının sularını *sıkın… işi bitmiş kabukları *alın atın artık onlara ihtiyacımız yok…resimlerden ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz…
Şekeri erimiş ,limon kabukları da atılmış limonata *karışımımızı hemen bekletmeden *bir tülbent yada ince süzgeç yardımı ile başka bir boş kaba süzün( sakın bu karışımı limonun kokusu iyice çıksın diye buzdolabında 12 saat *bekleteyim demeyin hemen süzün ne kadar bekletirseniz limonatanız o kadar acı olur )
Süzdüğünüz limonatayı sürahiye doldurun Limonatanızı buzdolabında soğutarak *mutlaka soğuk servis yapınVe lütfen sunum aşamasında buzdolabında bekleyen soğumuş limonatanızı sürahideyken bir kaşık yada çatalla *karıştırmayı daha *sonra sunum yapmayı unutmayınız…
Afiyetler olsun
Not : Bu limonatayı benim *rahmetli anneannem yapardısokakta oynamış acıkmış biz çocuklara hemen 2 limonu doğrayıp şekerle ovarak *bu limonatayı hazırlardısandviç+ limonata da şahane *olurdu hani ))…bu onun limonata tarifi ve ben bu tarifi çok severim anneannem içmemiz için *el altında hiç bir şey bulamazsa 12 yemek kaşığı reçeli bardağa koyar reçeli su ile sulandırır,açar bizlere onu verirdikız kardeşim çilek reçeli ile yapılanına *bayılırdıhey gidi günler heyhepsi masal oldu…
((
Sitede limon ve portakalın buzdolabında bekletilmesi sonucu rondo da çekilerek yapılan limonatalar,limon ovulup buzdolabında bekletilerek yapılan tüm limonataların *tatları ilk anda *gerçekten muhteşem ama nedendir bilmem ben o limonataları *içtikten sonra ağzımda özellikle dilimin arka taraflarında geçmeyen acı bir tat hissediyorum bu nedenle ben limonatayı bekletmeden süzüyorum alternatif bir limonata denemek isterseniz tarifi bir kez deneyin derim…
Kabuğu rendelenen,doğranan *şekerle ovulmuş *limon kabuklarını *ne kadar bekletirseniz limonatanızda o kadar acı bir tat olacaktır…ovduktan sonra suyunu ekleyip şekeri eritip hemen süzerseniz limonatanızda acı bir tat olmayacaktırama tercih sizin…
Bu tarifte verilen oranlardan 8 su bardağı limonata çıkıyor…ama buda bardak ve limonlarınızın *boyutuna *göre değişecektir
Hoşça kalın
*
*
*1, 5 bardak toz şeker
*3 adet limon
*3 limondan birinin *kabuğunu rendeleyeceğiz
*6 bardak su
Limonata Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Sıcak yaz günleri yaklaşıyor yazın serinletici ,tadı yerinde acı olmayan *bir limonata yapmak isterseniz hadi başlayalım…
İlk iş limonları akan su altında güzelce ovarak yıkayın Limonları yıkadınız şimdi limonları *su koyduğunuz bir kapta 1015 bekletinLimonların üstünde ilaç,karpit varsa temizlensin…Limonları sudan alın ve limonları bir bez yardımı ile güzelce kurulayın
Derin bir kaseye *1 adet limonun kabuğunu ( beyazlarını almadan)rendenin ince yeri ile *rendeleyin Kabuğunu rendelediğimiz * limon ve kalan 2 limonu da kaseye doğrayın ve doğradığınız limonların üstüne 15 su bardağı toz şekeri ekleyin…… ve hepsini ( limonlar ve şekeri) 3 *dakika kadar *güzelce ovun,iki elinizle sıka sıka, mıncıklaya mıncıklaya *limonların suyunu *tamamen şekere çıkarın Şeker ,limon suyu ile güzelce *sulansın…
34 dakika limonlarla şekeri güzelce ovdunuz Şimdi bu karışıma hemen 6 su bardağı su ekleyin ve hepsini bir kaşıkla karıştırın Şeker suda iyice erisin Suyun yüzüne çıkmış *limon kabuklarının sularını *sıkın… işi bitmiş kabukları *alın atın artık onlara ihtiyacımız yok…resimlerden ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz…
Şekeri erimiş ,limon kabukları da atılmış limonata *karışımımızı hemen bekletmeden *bir tülbent yada ince süzgeç yardımı ile başka bir boş kaba süzün( sakın bu karışımı limonun kokusu iyice çıksın diye buzdolabında 12 saat *bekleteyim demeyin hemen süzün ne kadar bekletirseniz limonatanız o kadar acı olur )
Süzdüğünüz limonatayı sürahiye doldurun Limonatanızı buzdolabında soğutarak *mutlaka soğuk servis yapınVe lütfen sunum aşamasında buzdolabında bekleyen soğumuş limonatanızı sürahideyken bir kaşık yada çatalla *karıştırmayı daha *sonra sunum yapmayı unutmayınız…
Afiyetler olsun
Not : Bu limonatayı benim *rahmetli anneannem yapardısokakta oynamış acıkmış biz çocuklara hemen 2 limonu doğrayıp şekerle ovarak *bu limonatayı hazırlardısandviç+ limonata da şahane *olurdu hani ))…bu onun limonata tarifi ve ben bu tarifi çok severim anneannem içmemiz için *el altında hiç bir şey bulamazsa 12 yemek kaşığı reçeli bardağa koyar reçeli su ile sulandırır,açar bizlere onu verirdikız kardeşim çilek reçeli ile yapılanına *bayılırdıhey gidi günler heyhepsi masal oldu…
Sitede limon ve portakalın buzdolabında bekletilmesi sonucu rondo da çekilerek yapılan limonatalar,limon ovulup buzdolabında bekletilerek yapılan tüm limonataların *tatları ilk anda *gerçekten muhteşem ama nedendir bilmem ben o limonataları *içtikten sonra ağzımda özellikle dilimin arka taraflarında geçmeyen acı bir tat hissediyorum bu nedenle ben limonatayı bekletmeden süzüyorum alternatif bir limonata denemek isterseniz tarifi bir kez deneyin derim…
Kabuğu rendelenen,doğranan *şekerle ovulmuş *limon kabuklarını *ne kadar bekletirseniz limonatanızda o kadar acı bir tat olacaktır…ovduktan sonra suyunu ekleyip şekeri eritip hemen süzerseniz limonatanızda acı bir tat olmayacaktırama tercih sizin…
Bu tarifte verilen oranlardan 8 su bardağı limonata çıkıyor…ama buda bardak ve limonlarınızın *boyutuna *göre değişecektir
Hoşça kalın
*
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.