iltasyazilim
FD Üye
Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet limon (dondurulmuş)
*1 adet portakal (dondurulmuş)
*1, 5 su bardağı toz şeker(damak zevkinize göre ayarlayın)
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su
Limonata Tarifi Yapılışı Öncelikle portakal ve limonu 1 gün önceden buzluğa atın ya da vaktiniz yoksa 35 saat önceden koyun (dondurmaktaki amaç portakal ve limonun acısını yok etmek ve daha yoğun bir aroma elde etmek)Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın 10 dakika kadar bekleyin Çokta beklemenize gerek yok 4? e bölünecek kıvamda olsun yeterli Portakal ve limonu dilimleyin ve robota koyup içine 1, 5 su bardağı şekeri ilave edin Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz 3 lt suya çektiğimiz portakalı, limonu, şekeri ve Limon tozunu ekleyin Renginin iyice geçmesi için 1015 dakika kadar bekleyelim Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın Tülbent olması önemli Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın En yoğun renk sıkınca çıkıyor Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz
*1 adet limon (dondurulmuş)
*1 adet portakal (dondurulmuş)
*1, 5 su bardağı toz şeker(damak zevkinize göre ayarlayın)
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su
Limonata Tarifi Yapılışı Öncelikle portakal ve limonu 1 gün önceden buzluğa atın ya da vaktiniz yoksa 35 saat önceden koyun (dondurmaktaki amaç portakal ve limonun acısını yok etmek ve daha yoğun bir aroma elde etmek)Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın 10 dakika kadar bekleyin Çokta beklemenize gerek yok 4? e bölünecek kıvamda olsun yeterli Portakal ve limonu dilimleyin ve robota koyup içine 1, 5 su bardağı şekeri ilave edin Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz 3 lt suya çektiğimiz portakalı, limonu, şekeri ve Limon tozunu ekleyin Renginin iyice geçmesi için 1015 dakika kadar bekleyelim Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın Tülbent olması önemli Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın En yoğun renk sıkınca çıkıyor Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.