
Limonata Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 tatlı kaşığı limontuzu
- 3 litre su
- 2 su bardağı şeker ( Damak tadına nazaran daha az yahut daha fazla eklenebilir.)
Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Limon ile portakallar en az 1 gün buzlukta bekletelim. ( Kabuklarındaki acı tat gitsin diye)
- Buzluktan çıkardığımız portakal ve limonları çok fazla olmadan çözülmeye bırakıp 4 kesim haline bölelim.
- Blender mixer de portakal ve limonlarımızı, limontuzumuzu, şekerimizi ve 1 litre su ile bızlayalım.
- Büyük bir kaba süzgeç yardımı ile blenderdaki limonatamızı süzgeçten geçirerek aktaralım.
- Aktarma sürecinden sonra biraz daha su ekleyerek ( bu evrede biraz daha şeker ilave edebilirsiniz isteğe göre) karıştırıp kullanmak istediğiniz sürahi yahut şişeye doldurup buzdolabımızda iyicene soğumaya bırakalım. Afiyet olsun. ????.