iltasyazilim
FD Üye
Limonata (Konsantre) Tarifi İçin Malzemeler
*İstenilen miktarda limon
*1 adet portakal
*Damak tadına göre şeker
Limonata (Konsantre) Tarifi Yapılışı Bu limonata tarifi bana ait bir tarif değildir Dinlediğim, öğrendiğim, denediğim tariflerin ortak noktalarını birleştirince bu tarif çıkıyor Pastane limonatasının sulandırılmamış halidir aslında İstediğiniz miktarda limon kullanabilirsiniz Denemek için kendi yaptığım ölçüyü vereyim
13 adet limon yıkandıktan sonra rendenin ince tarafıyla kabukları rendelenir Beyaz kısmı almamaya özen göstermek gerekir (limonatayı acılaştırmaması açısından)
Genişçe bir kaba alınan rendelenmiş limon kabuklarının üstüne yaklaşık 34 yemek kaşığı şeker ilave edilir Kaşık yardımıyla şeker ile limon kabukları özdeştirilir 34 dakika
Limonlu şeker karışımı bir kenarda beklerken limonlar sıkılır ve tat versin aroma katsın diye 1 adet portakal da sıkılır (portakal suyu istenirse ilave edilir Evde yoksa sadece limonlarla da yapılır)
Limon ve portakal suları rendelenmiş kabuk ve şeker karışımına eklenir 34 dakika karıştırılır Bu karışım tülbent yada süzgeç yardımıyla süzülür Çıkan limonportakal suyu karışımı bardak yada kase yardımıyla ölçülür 2 su bardağı limonportakal suyu çıktıysa ilk aşamada 1 su bardağı şeker ilave etmenizi öneririm Damak tadınıza göre şeker miktarını artırıp azaltabilirsiniz Şekerler eriyene kadar bu karışım kaşık yardımıyla karıştırılır (ocakta ısıtılmıyor!!genişçe bir kasenin içinde şekerler eriyene kadar karıştırlır )Konsantre limonatamız hazırŞekerler eriyince kavanozlara yada evde bulunan pet şişeye doldurulur Dolaba kaldırılır Damak tadınıza göre çay bardağına 34 kaşık konsantre koyup üzerine su ilavesi yaparak tadına bakın ki şeker miktarını kolay ayarlayabilesiniz Bu şekilde uzunca bir süre saklanıyor Limonatalarınız yaza hazır Dilediğiniz zaman üzerine su ilavesi yaparak içilir
Bu tarifi ilk olarak 3, 4 adet limonla deneyip kendi ölçünüzü belirleyebilirsiniz
*İstenilen miktarda limon
*1 adet portakal
*Damak tadına göre şeker
Limonata (Konsantre) Tarifi Yapılışı Bu limonata tarifi bana ait bir tarif değildir Dinlediğim, öğrendiğim, denediğim tariflerin ortak noktalarını birleştirince bu tarif çıkıyor Pastane limonatasının sulandırılmamış halidir aslında İstediğiniz miktarda limon kullanabilirsiniz Denemek için kendi yaptığım ölçüyü vereyim
13 adet limon yıkandıktan sonra rendenin ince tarafıyla kabukları rendelenir Beyaz kısmı almamaya özen göstermek gerekir (limonatayı acılaştırmaması açısından)
Genişçe bir kaba alınan rendelenmiş limon kabuklarının üstüne yaklaşık 34 yemek kaşığı şeker ilave edilir Kaşık yardımıyla şeker ile limon kabukları özdeştirilir 34 dakika
Limonlu şeker karışımı bir kenarda beklerken limonlar sıkılır ve tat versin aroma katsın diye 1 adet portakal da sıkılır (portakal suyu istenirse ilave edilir Evde yoksa sadece limonlarla da yapılır)
Limon ve portakal suları rendelenmiş kabuk ve şeker karışımına eklenir 34 dakika karıştırılır Bu karışım tülbent yada süzgeç yardımıyla süzülür Çıkan limonportakal suyu karışımı bardak yada kase yardımıyla ölçülür 2 su bardağı limonportakal suyu çıktıysa ilk aşamada 1 su bardağı şeker ilave etmenizi öneririm Damak tadınıza göre şeker miktarını artırıp azaltabilirsiniz Şekerler eriyene kadar bu karışım kaşık yardımıyla karıştırılır (ocakta ısıtılmıyor!!genişçe bir kasenin içinde şekerler eriyene kadar karıştırlır )Konsantre limonatamız hazırŞekerler eriyince kavanozlara yada evde bulunan pet şişeye doldurulur Dolaba kaldırılır Damak tadınıza göre çay bardağına 34 kaşık konsantre koyup üzerine su ilavesi yaparak tadına bakın ki şeker miktarını kolay ayarlayabilesiniz Bu şekilde uzunca bir süre saklanıyor Limonatalarınız yaza hazır Dilediğiniz zaman üzerine su ilavesi yaparak içilir
Bu tarifi ilk olarak 3, 4 adet limonla deneyip kendi ölçünüzü belirleyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.