Limon Soslu Beğendi Yatağında Kontrfile Tanımı İçin Materyaller
- 3 kesim dana kontrfile
- 2 adet patates
- 1 kısım taze soğan
- 1 kol kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet topan patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı beyaz biber
- Muskat
- 1 kahve fincanı süt
- 2 dilim kasar peyniri
- 1/2 (yarım) limon
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dis sarımsak
Limon Soslu Beğendi Yatağında Kontrfile Tanımı Yapılışı
- Bir kaba limonu sıkıyoruz.
- Limon kabuğunu ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Yoğurt ,salça ,karabiber, tuz ,zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz.
- Üstüne etleri koyup sosa uygunca bulayıp en az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Patlıcanlarımızı közlüyoruz.
- Soğuduktan sonra küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tencerede yağı eritip unu ek edip kavuruyoruz.
- Patlıcanı ek ediyoruz.
- İnceltmek için sütü azar azar ekliyoruz.
- Üzerine muskat rendeliyoruz.
- Beyaz biber ,tuz, kaşar peyniri ek edip yeterlice karıştırıyoruz. Beğendimiz hazır.
- Bir tavaya yağı koyup kızınca etleri pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan sonra 2 tane patatesi ( isterseniz haşlayabilirsiniz ) ve 1 kol taze soğanı küçük küçük doğruyoruz.
- Tavada çeviriyoruz. Üstüne kekik koyuyoruz.
- Beğendiden servis tabağına alıp üstüne pişirdiğimiz etimizi ve patatesi koyarak servis yapıyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.