Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limon Kremalı Tart

Limon Kremalı Tart
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
limon-kremali-tart.jpg

Limon Kremalı Tart Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 170 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Limon Kreması İçin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gram pudra şekeri
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 125 milim limon suyu
  • 100 milim portakal suyu
  • 100 milim su
  • 85 gram tereyağı
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
Üzeri İçin
  • Nane yaprakları
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Limon Kremalı Tart Tanımı Yapılışı

  1. Küp doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı imgesi alıncaya kadar karıştırın şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
  2. Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun hamurun tart kalıbına yerleştirin çatalla delikler açın.
  3. Sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve bir saat buzdolabında soğutun 180 derece fırında yağlı kağıdın üzerine fasulye ya da misal bir bakliyatta doldurarak 15 dakika pişirin.
  4. Mısır nişastası şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu tencerede karıştırıp azar azar limon suyu ekleyerek pişirin portakal suyu ve sütü ekleyip kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağı ek edin.
  5. Eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Fırından çıkan tartın üzerinden yağlı kağıt ve bakliyat alın. Hafif soğuyunca kremayı üzerine döküp eşit halde yayın. 30 dakika buzdolabında soğutun.
  6. Üzerine pudra şekeri serpin. Nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Çok şekerli değil, aksine mayhoş ve tatlı ortası bir lezzet fresh. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt