Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu )

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu )
0
194

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış yarma buğday
  • 5 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha hoş olur)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Nane
  • Tuz
  • Sıcak su 2,5 litre

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yarma buğdaylar ve nohutlar haşlanır farklı ayrı. Yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır. Sıvı yağ eklenir (İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı un eklenir)
  2. 2 su bardağı ılık su eklenir. Nohut ve yarmada eklenir. Uygunca karıştırılır. Ocağa alınır.
  3. Ocakta kayanaya kadar durmadan karıştırılır. Şayet karıştırmazsanız yoğurt kesilir içinde lezzetini bozar.
  4. Kaynadıktan sonra bırakılır ve kendi halinde biraz yoğunlaşana kadar kaynaması sağlanır. Üzerine kaynattığımız su eklenir. Düzgünce piştikten sonra üzerine yağ da nane kavurup ekleriz ve servis ederiz.
Not: Piştikten sonra tuz eklenir şayet pişmeden evel tuz eklerseniz kesilir yani içindeki yoğurt tortu oluşturur. Kıvamı ve tadını bozar bilhassa ocağı kapattıktan sonra tuzu ekleyiniz. Çok lezettli zahmete paha yapanların tekrar tekrar yapacağına inanıyorum. Afiyet olsun.

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı yarma1 su bardağı nohut1,5 yemek kaşığı un1,5 su bardağı yoğurt7,5 su bardağı suTuz Üzeri için; TereyağKuru nane Yayla Çorbası (Nohutlu Yarmalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencerenin altı açılmadan yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Nohutlu Yarmalı Fasülyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut1 su bardağı haşlanmış fasülyeYarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimekYarım su bardağı haşlanmış yarma1 adet yumurta2 yemek kaşığı un1 kase yoğurtTuz Üzeri için; 1 adet soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Buğdaylı Misket Köfteli Nefis Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı yoğurt1 çay bardağı bir gün evvelden suya bırakılıp haşlanmış buğday1 su bardağı haşlanmış nohut150 gram kıyma (Kıymanın içine tuz karabiber ve pul biber eklenip yoğrulup misket formuna getirilir)1 yumurtanın sarısı2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Buğdaylı Nohutlu Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı buğdayYarım su bardağı nohut3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 küçük soğan1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı naneYarım çay kaşığı karabiberTuz3-4 bardak su Buğdaylı Nohutlu Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Su1 çay bardağı pirinç1 su bardağı mantı1 su bardağı haşlanmış nohut1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı naneTuz Yoğurt sosu için; 1 su bardağı yoğurt1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı un Yüksüklü Ve Nohutlu Yayla Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt