Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lezzetli Ve Tam Kıvamında Aşure

Lezzetli Ve Tam Kıvamında Aşure
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lezzetli-ve-tam-kivaminda-asure.jpg

Lezzetli Ve Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç
  • 120 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 100 gram çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 adet tatlı yahut mayhoş elma
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı karanfil ( Bir çay bardağı su ile 10 dakika kaynatılacak)
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 litre kaynar su

Lezzetli Ve Tam Kıvamında Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle nohut, fasulye ve buğdayı sıcak su ile bir gece evvelce ıslıyoruz. Farklı başka tencerelerde yeterli derecede pişiriyoruz. Buğdayı haşlarken suyu iki üç sefer değiştirmek gerekir.
  2. Daha sonra fasulye, nohut ve buğday tıpkı tencereye alınarak pirinç de eklenerek kaynatılmaya devam edilir. Suyu azaldıkça su eklemesi yapılır. Bu ortada kuru yemişlerde 15 dakika kadar suda bekletilir.
  3. Yumuşayan kuru yemişleri de küp küp doğrayarak karışıma ekliyoruz. Daha sonra elmanın kabuğunu soyarak minik küpler halinde doğrayıp ekliyoruz.
  4. Daha sonra fındık içi, karanfil suyu, limon kabuğu rendesi, sıcak süt de eklenir. Son olarak şeker de eklenir ve kıvam alması beklenir. Kıvam alınca birinci sıcağı çıkınca kaplara alınır.
  5. Yarım saat sonra süslemesine geçilir. Süsleme için kuş üzümü, ceviz, kuru incir, nar, fıstık, fındık üzere eserler kullanılabilir. Büsbütün isteğe ve olan materyallere bağlı ???? yapacaklara afiyet olsun ❤️
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt