elektronikci
FD Üye

Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su b. +2 yemek kaşığı kadar un
- Yumurta akı
- Pekmez
- Kavrulmuş susam
- Yumurta sarısı
- Pekmez
- Cörekotu
Lezzetiyle Pastanadekilerden Daha Güzel Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un kabartma tozu ve mahlep hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. Unu kontrollü ekleyin.
- İstediğiniz büyüklükte hamur alıp yuvarlayıp iki uçlarını birleştirerek simit şeklini verelim.
- Yumurta akına 1 yemek kaşığı pekmez ekleyip çırpalım. Aynı şekilde yumurta sarısına da pekmez ekleyip karıştıralım.
- Simitleri önce pekmezli yumurta akına daha sonra susama bulayalım.
- Ben birazı susamlı birazını çörekotlu yaptım çörekotlu için pekmezli yumurta sarısına buladım. Üzerine çörekotlu serptim.
- 180 ° fırında 15-20 dk kızarana kadar pişirelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.