
Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolatalı sos(arkasındaki tarife nazaran hazırlanacak)
Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ek edilir ve çırpmaya devam edilir.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir, çırpılır.
- Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç ek edilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Fırından çıkan kek hafif ılıyınca bir bardak süt gezdirilir.
- Krem şanti süt ile çırpılır ve büsbütün soğuyan kekin üzerine ek edilir.
- Çikolatalı sos gerisindeki tarife nazaran hazırlanır ve soğuyunca kekin üzerine gezdirilir.
- En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah ????.