
Lezzeti Tadında Taze Fasülye Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo taze fasülye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 2-4 diş sarımsak
- 2 küp şeker
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 2 paket et bulyon ve tuz
Lezzeti Tadında Taze Fasülye Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fasülyeler ayıklayıp isteğe nazaran doğranır.
- Yıkanır ve haşlanır, süzülür.
- Akabinde tenceremizde tereyağ ve sıvıyağ eklenir.
- Daha sonra küp küp doğradığımız soğan ve sarımsaklar kavrulur.
- 1 küp şeker ve az tuz eklenir.
- Soğanlar pembeleşince salça, kimyon ve pulbiber eklenir.
- Birazdan kavurduktan sonra fasulyeli eklenir.
- Ve bir küp şeker, bulyon eklenir.
- Tenceremizin kapağı kapalı ve kısık formda orta sıra karıştırarak pişirilir.
- Fasulyeler piştikten sonra 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.