Lezzeti Sosunda Bâtın Izgara Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 3 kesim kemiksiz tavuk
- 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1/4 (çeyrek) çay bar bardağı zeytinyağı
- 1yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı bal
Lezzeti Sosunda Bâtın Izgara Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırıp modüllere ayırdığımız tavuklara bulayalım.
- İstediğimiz sebzelerle bir arada fırının ızgara tepsisine dizelim.
- 180 derecede pişene kadar dursun.
- Piştikten sonra üzerinin güzelce kızarması için limon suyu ve bal karışımını fırça yardımıyla tavuğa sürelim.
- Bu evre tavukların üzerine susam da koyabilirsiniz ben bu sefer unutsam da çok yakışıyor
. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.