
Lezzeti İle Damak Çatlatan Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1, 5 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5-6 adet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (Tercihe göre)
Lezzeti İle Damak Çatlatan Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Evvela tenceremize 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği koyalım, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım (Kıvamına nazaran azar azar tekrar su ek edebilirsiniz, biraz yumuşak bir kıvamı olması lazım)
- Haşlanan mercimeğimizin üzerine ince bulguru ek edip, tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakalım.
- Başka tencerede ince ince doğradığımız soğanları 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavuralım ????üzerine salçayı ek edip biraz daha kavuralım, bir ölçü sıcak su ek edelim ki salçanın kokusu çıksın.
- Geri kalan baharatlarımızı tuz, karabiber, pulbiber ve kimyonuda ekleyip son defa karıştıralım ????salçalı, soğanlı karışımı mercimek ve bulgurun üzerine ek edip yeterlice karıştın (Elinizle form alacak kıvama gelene kadar, yoğurun)
- En son ince doğranmış maydanoz, taze soğan, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip elimizle istediğiniz biçimi verebilirsiniz. ????dilerseniz marul ve limon ile servis edebilirsiniz ???????? ????????afiyet olsun????????.