iltasyazilim
FD Üye
Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kemikli haşlamalık et
*2 şu bardağı pirinç
*1 çay bardağı Antep fıstığı
*2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
*Tuz
Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı Kemikli kuzu etini yıkayıp düdüklü tencerede 1, 2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı su ilave edip bir taşım kapatıp üzerine toplanan köpüğü alıp tuz ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz Diğer taraftan pirincimizi sıcak suyla ıslatalım 1 tatlı kaşığı tuz atalım Yaklaşık 15, 20 dakika bekletip yıkayalım Pilavı pişireceğimiz tencereye tereyağını ilave edip pirincimizi kavuralım arzuya göre bir tuzu ayarlayalım Unutmayalım et suyundada tuz var Düdüklü tencereden et suyunu süzerek alalım (ben 2 ölçü pirince 4 ölçü su ilave ediyorum) et suyunun yetmediğinde sıcak su ilave ederek pilav pişirelim Demlenmeye bırakalım Küçük bir tavada önceden ıslatıp kabuğunu sorduğumuz Antep fıstığını tereyağın da kavuralım Lokum gibi pişmiş didilmiş etleri ve fıstıkları pilavı üzerine servis yapalım
Afiyet olsun
*1 kg kemikli haşlamalık et
*2 şu bardağı pirinç
*1 çay bardağı Antep fıstığı
*2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
*Tuz
Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı Kemikli kuzu etini yıkayıp düdüklü tencerede 1, 2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı su ilave edip bir taşım kapatıp üzerine toplanan köpüğü alıp tuz ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz Diğer taraftan pirincimizi sıcak suyla ıslatalım 1 tatlı kaşığı tuz atalım Yaklaşık 15, 20 dakika bekletip yıkayalım Pilavı pişireceğimiz tencereye tereyağını ilave edip pirincimizi kavuralım arzuya göre bir tuzu ayarlayalım Unutmayalım et suyundada tuz var Düdüklü tencereden et suyunu süzerek alalım (ben 2 ölçü pirince 4 ölçü su ilave ediyorum) et suyunun yetmediğinde sıcak su ilave ederek pilav pişirelim Demlenmeye bırakalım Küçük bir tavada önceden ıslatıp kabuğunu sorduğumuz Antep fıstığını tereyağın da kavuralım Lokum gibi pişmiş didilmiş etleri ve fıstıkları pilavı üzerine servis yapalım
Afiyet olsun