Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır

Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg kemikli haşlamalık et
*2 şu bardağı pirinç
*1 çay bardağı Antep fıstığı
*2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
*Tuz

Leziz Pilav Üstü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı Kemikli kuzu etini yıkayıp düdüklü tencerede 1, 2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı su ilave edip bir taşım kapatıp üzerine toplanan köpüğü alıp tuz ilave ederek düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz Diğer taraftan pirincimizi sıcak suyla ıslatalım 1 tatlı kaşığı tuz atalım Yaklaşık 15, 20 dakika bekletip yıkayalım Pilavı pişireceğimiz tencereye tereyağını ilave edip pirincimizi kavuralım arzuya göre bir tuzu ayarlayalım Unutmayalım et suyundada tuz var Düdüklü tencereden et suyunu süzerek alalım (ben 2 ölçü pirince 4 ölçü su ilave ediyorum) et suyunun yetmediğinde sıcak su ilave ederek pilav pişirelim Demlenmeye bırakalım Küçük bir tavada önceden ıslatıp kabuğunu sorduğumuz Antep fıstığını tereyağın da kavuralım Lokum gibi pişmiş didilmiş etleri ve fıstıkları pilavı üzerine servis yapalım
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt