
Güzel Kuru Fasulye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 2, 5, su bardağı kuru fasulye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5 kısım kaburga
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çay kaşığı ucu ile kimyon
- 4 tane bütün kuru biber
- Yarım çay bardağı süt (fasulyeyi haslarken katıyoruz)
Hoş Kuru Fasulye Yemeği Tanımı Yapılışı
- Akşamdan ıslattığımız fasulyeyi 12 saat geçerse çok güzel kabarıyor.
- Suyunu süzüp tekrar su koyarak yarım çay bardağı süt ekleyip ,15 dakika haşlıyoruz.
- Süt katmamızın sebebi gaz yapmaması içindir.
- Sonra süzüp üstünden bir su geçirip bir kenara alalım.
- Kaburgaları düdüklü tencereye sıvı yağlar ile birlikte alıp kavuralım.
- Soğanı ekleyip onu da kavuralım. Salçaları ekleyelim kavurup kokusu çıkınca fasulyeleri katarak tuzu ve baharatları atıyoruz.
- Fasulyeleri 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
- Fıslama sesinden sonra 12veya 15 dakika pişiriyoruz.
- Havasını alıp kapağı açınca şayet suyu az ise 1bardak kaynar su ekleriz ve 1tatlı kaşığı tereyağını ekleyip 2 taşım kaynatır isek çok hoş özlü olur tereyağı başka bir tat verir.