
Levrek Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet levrek
- 1 adet soğan
- 2 adet limon
- Asma yaprağı
- 1 su bardağı su
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- Zencefil
- Zerdeçal
- Kırmızıbiber
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı pirinç terciğe nazaran
- 1 defne yaprağı
Levrek Sarma Tanımı Yapılışı
- Balık temizlenir yıkanır kılçıkları ayrılır doğranır.
- Bir kaseye baharatlar konur ,yarım limon sıkılır ,zeytinyağı koyulur karıştırılıp balığın üstüne eklenir.
- Tercihe nazaran pirinç de katabilirsiniz ben yakıştırdım kattım.
- 1 adet soğan 3 e bölünür uzun olacak formda doğranır.
- Yaprağın içine 1 balık üstüne soğan koyup sarıyorsunuz orta büyüklükte borcamın tabanına diziyorsunuz .
- Hepsini sarıp dizdikten sonra üstüne 1 limonu doğrayıp diziyorsunuz .
- Tuz ekliyorsunuz üstünü yaprakla kapatıyorsunuz sebebi üst yapraklar kapak misyonu görüp sarmaların yanmasını engelliyor.
- 1 bardak su katıp üzerine 180 °c fansız ayarda fırında pişirip servis yapabilirsiniz.