Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Levrek Sarma

Levrek Sarma
0
97

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
levrek-sarma.jpg

Levrek Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet levrek
  • 1 adet soğan
  • 2 adet limon
  • Asma yaprağı
  • 1 su bardağı su
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zencefil
  • Zerdeçal
  • Kırmızıbiber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı pirinç terciğe nazaran
  • 1 defne yaprağı

Levrek Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Balık temizlenir yıkanır kılçıkları ayrılır doğranır.
  2. Bir kaseye baharatlar konur ,yarım limon sıkılır ,zeytinyağı koyulur karıştırılıp balığın üstüne eklenir.
  3. Tercihe nazaran pirinç de katabilirsiniz ben yakıştırdım kattım.
  4. 1 adet soğan 3 e bölünür uzun olacak formda doğranır.
  5. Yaprağın içine 1 balık üstüne soğan koyup sarıyorsunuz orta büyüklükte borcamın tabanına diziyorsunuz .
  6. Hepsini sarıp dizdikten sonra üstüne 1 limonu doğrayıp diziyorsunuz .
  7. Tuz ekliyorsunuz üstünü yaprakla kapatıyorsunuz sebebi üst yapraklar kapak misyonu görüp sarmaların yanmasını engelliyor.
  8. 1 bardak su katıp üzerine 180 °c fansız ayarda fırında pişirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun katiyetle denemelisiniz enfes oluyor???? afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,702Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt