nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Balık mevsimi başladı Balığın faydalarını uzmanlardan okuduk, dinledik Hatta ham balık yemenin zararları da konuşuldu Acilen balığı yeme zamanı Çocuğunuza balığı ızgara veya fırında yediremiyorsanız çorbasını içirmeyi deneyebilirsiniz İşte levrek çorbası tarifi
h 1Malzemeler *1 adet deniz levreği,
6 su bardağı su,
2 adet soğan,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 tutam maydanoz,
2 diş sarımsak,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 adet limonun suyu,
2 adet yumurtanın sarısı
Tuzlu,
Karabiber,
h 1*Hazırlanışı *Tencereye suyu koyun ve kaynatın
Üzerine temizleyip yıkadığınız balığı ve* 1 adet* kabuğunu soyduğunuz soğanı ilave edip haşlayın
Haşlanan balığı ve soğanı sudan alın
Balık suyunu süzgeçten geçirin
Havucu, patatesi, 1 adet soğanı ve sarımsakları soyup küp biçiminde doğrayın
Maydanozu ince ince kıyın
Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını ayırıp etini didikleyin
Süzgeçten geçirdiğimiz balık suyunun içine havucu, patatesi ve soğanı ek edip sebzeler yumuşayana dek pişirin
Yumuşayan sebzelerin üstüne unu hafif sulandırıp ek edin ve bir taşım kaynatın
Didiklediğiniz balık etini ve maydanozu ek edip koyulaşana değin kaynatın (Gerekirse su ilavesi yapılabilir)
Çorbanın suyundan bir su bardağı alıp geniş bir kaseye boşaltın
İçine yumurtanın sarılarını ve yarım limonun suyunu ilave edip çırpın
daha sonra süratli çabuk karıştırarak çorbanın içine ek edip 1015 dakika daha kaynatın
Son olarak çorbanın üzerine kalan limon suyunu, karabiberi, tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştırın Çorbanız hazırlanmış
Balığın sağlığa sayısız yararını bilmeyen yoktur Erişkin ve çocuk beslenmesinde önemli bir yeri var Çocuklarınıza balık yediremiyorsanız, çorbasını içirebilirsiniz
h 1Malzemeler *1 adet deniz levreği,
6 su bardağı su,
2 adet soğan,
1 adet patates,
1 adet havuç,
1 tutam maydanoz,
2 diş sarımsak,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 adet limonun suyu,
2 adet yumurtanın sarısı
Tuzlu,
Karabiber,
h 1*Hazırlanışı *Tencereye suyu koyun ve kaynatın
Üzerine temizleyip yıkadığınız balığı ve* 1 adet* kabuğunu soyduğunuz soğanı ilave edip haşlayın
Haşlanan balığı ve soğanı sudan alın
Balık suyunu süzgeçten geçirin
Havucu, patatesi, 1 adet soğanı ve sarımsakları soyup küp biçiminde doğrayın
Maydanozu ince ince kıyın
Haşlanan balığın derisini ve kılçıklarını ayırıp etini didikleyin
Süzgeçten geçirdiğimiz balık suyunun içine havucu, patatesi ve soğanı ek edip sebzeler yumuşayana dek pişirin
Yumuşayan sebzelerin üstüne unu hafif sulandırıp ek edin ve bir taşım kaynatın
Didiklediğiniz balık etini ve maydanozu ek edip koyulaşana değin kaynatın (Gerekirse su ilavesi yapılabilir)
Çorbanın suyundan bir su bardağı alıp geniş bir kaseye boşaltın
İçine yumurtanın sarılarını ve yarım limonun suyunu ilave edip çırpın
daha sonra süratli çabuk karıştırarak çorbanın içine ek edip 1015 dakika daha kaynatın
Son olarak çorbanın üzerine kalan limon suyunu, karabiberi, tuzu ve zeytin yağını ilave edip karıştırın Çorbanız hazırlanmış
Balığın sağlığa sayısız yararını bilmeyen yoktur Erişkin ve çocuk beslenmesinde önemli bir yeri var Çocuklarınıza balık yediremiyorsanız, çorbasını içirebilirsiniz