iltasyazilim
FD Üye
LEMİS
Malzemeler : Un, tuz, ıspanak, pazı, patates, lor, maydanoz, yumurta, tereyağı
Yapılışı : Derin bir kap içerisinde un su ile karıştırılarak hamur haline getirilir Ağaç sini üzerinde hamur küçük yuvarlak parçalar halinde ayrılır Ayrılan parçalar oklava ile yufka haline getirilir Ayrıca ayıklanmış pazılar küçük küçük doğranarak bir kap içerisinde normal bir kıvamda haşlanır
Haşlanan pazılar kevgirle süzüldükten sonra tavada tereyağı ve yumurta ile birlikte kavrulur Hafifçe soğuduktan sonra açılan yufkaların yarıdan katlanmış şekilde üzerine yeteri miktarda serilir Ve yufka üzerine katlanarak kenarları parmak uçlarıyla sıkıştırılır
Normal ocak ateşi üzerine konan sac üzerine yeteri miktarda lemisler serilerek pişirilir Pişirildikten sonra yemeye hazır hale gelen lemislerin üzerine yeteri miktarda tereyağı sürülerek servise sunulur
Malzemeler : Un, tuz, ıspanak, pazı, patates, lor, maydanoz, yumurta, tereyağı
Yapılışı : Derin bir kap içerisinde un su ile karıştırılarak hamur haline getirilir Ağaç sini üzerinde hamur küçük yuvarlak parçalar halinde ayrılır Ayrılan parçalar oklava ile yufka haline getirilir Ayrıca ayıklanmış pazılar küçük küçük doğranarak bir kap içerisinde normal bir kıvamda haşlanır
Haşlanan pazılar kevgirle süzüldükten sonra tavada tereyağı ve yumurta ile birlikte kavrulur Hafifçe soğuduktan sonra açılan yufkaların yarıdan katlanmış şekilde üzerine yeteri miktarda serilir Ve yufka üzerine katlanarak kenarları parmak uçlarıyla sıkıştırılır
Normal ocak ateşi üzerine konan sac üzerine yeteri miktarda lemisler serilerek pişirilir Pişirildikten sonra yemeye hazır hale gelen lemislerin üzerine yeteri miktarda tereyağı sürülerek servise sunulur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.