Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lazanya

Lazanya

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
lazanya.jpg

Lazanya Tanımı İçin Gereçler


Lazanya içi için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, defne yaprağı
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 1/4 (çeyrek) muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar rendesi
  • Lazanya makarnası ( benim kullandığım kap için 5 tam yaprak 5 yarım yarım yaprak yetti)

Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymayı kavuruyoruz, rengi kahverengiye dönünce küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Salçayı ekleyip kavuruyoruz. Domates rendesiyle birlikte, tuz karabiber ve pul biber de ekleyip 5-10 dk pişiriyoruz. ( bu basamakta 2 tane defne yaprağı eklenebilir).
  4. Şayet suyunu fazla çekmişse biraz sıcak su ekleyip kıyma içini soğumaya bırakıyoruz.
  5. Beşamel sos için tereyağ, sıvı yağı tencereye alıp tereyağ eridikten sonra unu koyup kavuruyoruz.
  6. Un kokusu çıktığında yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Bu kademede çırpıcı ile daima çırpmak topaklanmayı maniler.
  7. Muskat rendeleyip, tuz ve karabiber ekleyip, kıvam almış halde soğumaya bırakıyoruz. ( beşamel sos olağanda yapılandan biraz daha cıvıl olmalı).
  8. Tam yaprak 5 tane de yarım lazanya makarnası alıyoruz.
  9. Isıya güçlü kabımızın tabanına biraz beşamel sos biraz kıyma sos koyup üstüne tek kat büsbütün kapatacak biçimde makarna koyuyoruz.
  10. Makarna üstüne yeniden kıyma sos, beşamel koyup kaşar rendesi ekleyip tekrar makarna diziyoruz.
  11. Bu biçimde 5 kat yaptıktan sonra en üstüne kalan beşameli döküp üzerine kaşar rendesi ekliyoruz.
  12. 10 dk kadar makarna yumuşasın diye dinlendirip 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt