
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Lazanya hamuru için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 kutu domates püresi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz sebze tozu fesleğen kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 200ml sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tutam muskat ceviz rendesi
- Rendelenmiş peynir
Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavada sıvı yağla birlikte doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Kıymayıda ekleyip birlikde kavurun.
- Minik doğranmış havucu ve küp küp doğranmış domateside ilave edip karıştırın. Salça ile birlikte kısaca kavurun.
- Domates püresini, suyu ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın. Ocağın altını kışın ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
- Bu sırada beşamel sosunu yapabilirsiniz. İlk olarak tereyağını ve unu tencereye alıp kavurun. Üzerine süt ve kremayı ekleyin. Baharatları ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Fırın kabının en altına beşamel sosu dokun ve yayın. Sonra üzerine lazanya hamurunu yerleştirin. Sırasıyla üzerine kıymalı sos ve üzerine 2-3 yemek kaşığı beşamel sosu yayın. Bu şekilde ben tam 4 kat elde ettim.
- En üzerine hamuru yerleştirin ve üzerine beşamel sosu dokun. Hamurları kaplayacak şekil yayın. Üzerindeki beşamel sosun bol olmasına dikkat edin ki kuru olmasın.
- Son olarak üzerine bolca peynir dokun. Fırına sürmeden 20-30 dakika bekletinki hamurlar yumuşak olsun. Daha sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirinn. Afiyet olsunnnn